Hakkımızda

Bizim hakkımızda bilmeniz gereken birşeyler mi var?

Firmamız seri olarak üretilen Türk tasarımı ilk otomobil olan ANADOL'u yapan Erapl Noyan tarafından 1975 yılında kurulmuş, İstanbul Gebze'de bulunan 50 dönüm' lük fabrikada 1500 kişilik kadrosu ile 10 farklı modelde araç üretmektedir...
Demeyi Çook isterdik fakat böyle bir geçmişimiz maalesef yok 😞 Ama bu bir gün olamayacağı anlamına da gelmiyor dimi 😊

İşte Gerçek Hikayemiz;
Oto Elektrik Ustası bir Baba'nın oğlu olan kurucumuz iskender DEMİRCİ baba mesleğinden dolayı sürekli otomobiller ile bir arada büyümüş olmanın etkisi ile özellikle klasik arabalara olan hayranlığı hiç bitmemiş ve her geçen gün daha da büyüyerek bir tutku haline gelmiştir.
Hobi olarak hafta sonları küçük atölyesinde Anadol A1, VW 1303, VW T2, Ford TanusFastback gibi araçları baştan restore ederek satmakta iken baba dostundan kendisine gelen Tarihe not düşmüş olan varlığından haberdar olduğu ama bir araya gelmenin nasip olmadığı Arçelik Triportör ile yakından tanışır.
Atölyesine çok hasta olarak gelmiş olan bu Arçelik Triportörün arızalı parçalarını konya ve izmir ağırlıklı olarak ikinciel temin etmiş, hatta bu aracı ayağa kaldırmak için başka bir triportör alarak onun sağlam parçalarını kullanıp restorasyonu tamamlamıştır.
Arçelik Triportör orjinal italyan ismi Lambro200'ün tadilatının tamamlanması sonrasında, gerek bu aracı eskilerden bilenler gerekse ilk defa gören neslin çok fazla ilgisini çekmiş büyük beğeni toplamıştır.
Araca olan bu beğenilere istinaden İskender DEMİRCİ artık sadece Arçelik Triportör restorasyonu yapar hale gelmiştir, restore ettiği araçlar garaja sığmayınca satılık ilanı vermiş ve ilk ticarileşme bu ilan ile 2016 yılında başlamıştır.
Satılık ilanını gören dev markalardan, film yapımcılarından ve çeşitli işletmelerden yoğun bir şekilde Kiralama ve satın alma talepleri gelmeye başlamış ve o günden beri talepler artarak devam etmektedir.
İlk başlarda sadece eski benzinli Arçelik Triportörler piyasadan toplanıp restore edilirken gelen taleplere göre bu çalışma şekline yeni seçenekler motorsuz ve elektrikli motorlu seçenekleri ile yolcu taşıma tipi ve cafe tipi kasa modelleri eklenerek ürün yelpazesi geliştirilmiş modernize edilmiştir.
Kiralamalarda kolay kullanım ve sessiz çalışması amaçlı olarak Elektrikli Motorlu Triportör çok kullanılışlı olduğu gibi, Retro furyası üzerine dekor olarak kullanacak cafe otel avm stand gibi sektörler için de Motorsuz Triportörler daha ekonomik ve cazip bir seçenek olmaktadır. Elektrikli Motorlu yolcu taşıma tipi araçlar ise otellerin müşteri transferlerinde kullandıkları yüksek maliyetli golf araçlarına alternatif ekonomik bir çözüm olmuştur.
Hobi olarak başlayan Triportör serüvenimiz keyifli bir ticaret olarak devam etmekte olup üretim ve satış ilişkilerimiz bizler için keyifli bir etkinlik tadında ilerlemektedir.
Bilmem Anlata Bildik Mi?

ARÇELİK TRİPORTÖR HİKAYESİ
Arçelik Triportör’ü orta yaşlılar hatırlar. 1970’li yıllarda ara sokakların vazgeçilmez seyyar satıcı aracıydı. Tüpler taşındı, sebze-meyveler satıldı. Sonra da yok olup gittiler. Peki niye yok olup gittiler? Araç ihtiyaçlara cevap mı vermiyordu? Hayır; Hikayesi ilginç. Arçelik Triportör Ferdinando Innocenti’nin bir ürünüydü. Adı da Lambro’ydu aslında. 1931 yılında çelik tüp üreten, 2. dünya savaşı sonunda motor scooter üretmeye başlayan bu firmanın Arçelik için ürettiği Triportör 3 silindirli, geri vitesi olmayan 3 ileri vitesli 150cc motorluydu. Frenler arka tekerleklerdeydi. Firma motoru 1965 yılında 198cc’ye arttırdı. Ayrıca kargo kapasitesini de 11 cwt’a çıkardı.
Türkiye’de Devrim arabası yapılmaya çalışılan yıllarda, Arçelik’in Lambro’dan Triportörü ön kasasız alıp, üstüne fiberglass gövde oturtup sattı.Triportör. Lambro’nun üreticisi Ferdinando Innocenti, üretimi 1972 yılında durdurunca (zaten Isocarro’da 1966 ylında üretimi durdurmuştu) ve Arçelik Triportör’ün Türkiye’deki satışı da durmuş oldu.

Bizim hakkımızda bilmeniz gereken birşeyler mi var?